|
Sultangazi Kılıçdaroğlu Gönüllüleri'nden yazılı basın açıklaması yapıldı açıklamada şunlar söylendi
Sultangazi Kılıçdaroğlu Gönüllüleri'nden yazılı basın açıklaması yapıldı açıklamada şunlar söylendi
BASINA VE KAMUOYUNA
17.Hazzıran .2011 Genel seçimlerin ardından basında ve kamuoyunda yapılan tartışmalar sonrasında Gazi Mahallesi çavdar köyü derneğin de bir toplantı düzenleyip basın açıklamasıyla tam da bu günü özetleyen bir açıklama basına dağıtmıştık. Güncelliğini ne kadar koruduğu Gazi Mahallesi delege seçimleri sırasın da anlatılan yalanlardan açıkça görülüyor. Biz 8 ay önce söylediklerimizin arkasındayız. Sonuna kadar da arkasında duracağız taktir sizin..
Bu anlayışı hep birlikte mahkûm etmek ve başarıyı sağlamak için hep birlikte ‘’ SARI LİSTE ‘’ ve ‘’KEMAL KILIÇDAROĞLU’’ diyoruz. Saygılarımızla..
KILIÇDAROĞLU GÖNÜLLÜLERİ
17.Hazzıran .2011 de Sultangazi Kılıçdaroğlu Gönüllüleri' nin yaptığı basın açıklaması:
Bizler parti emekçileri olarak seçim sonrası basında ve kamuoyu önünde tartışılan konuları hayret ve esefle izliyoruz.
Bu nedenle rahatsızlığımızı dile getirmek için bu toplantıyı yapmayı partililer olarak zorunlu gördük.Başta eski genel başkanımız Deniz Baykal’ın parti geleneklerini ve tüzüğünü ( Kendisinin hazırlanmasında emeği geçmiş ) ihlal etmesini partiyi kamuoyu nezdinde küçük düşüren tartışmaları, kendi döneminde en ufak eleştiriye bile tahammül göstermeyen ve ihraç eden anlayışı ortadayken : Canan Arıtman’ ın liste dışında kalmasıyla kopardığı yaygara ..
Berhan Şimşek, Kemal Anadol, Mehmet Sevigen , Yılmaz Ateş gibi partinin en yetkili kurullarında görev alan bu arkadaşlar parti gelenek ve göreneklerini,tüzüğünü bilmediklerinden değil, biz parti emekçilerinden çok daha iyi bilirler; Çünkü yıllarca DEMOKLES’ in kılıcı gibi hep tepemizde sallayıp durdular.Sözde partiyi küçük düşürmek ve parti büyüklerine hakaret gerekçesiyle binlerce partiliyi siyasal düşüncelerinden ötürü ihraç ettiler.
Peki öyleyse sorun ne?
Bizce sorun partinin seçimde aldığı sonuç değil..
Genel başkanımız Sn. KILIÇDAROĞLU’ nun göreve gelmesiyle birlikte partinin başarısız olması için elinden geleni yaptılar.Sn. BAYKAL’ ın bulunduğu il ANTALYA başta olmak üzere seçim sonuçlarına baktığınızda bunu net bir şekilde görürsünüz.
Bunlar sır değildi!..Biz genel başkanımızı ziyarete gittiğimizde 13 Hazirancıları anlatmıştık.Bu süreç aylar öncesinden biliniyordu.Tabii basında en çok Sn. BAYKAL ; ben bıraktığımda anketler % 29’du diyor.Sn. BAYKAL 20 yıla yakın partinin başındayken biz %20.09 DSP’nin katkılarıyla aldık. Aldığımız en yüksek oydu. Bunları herkesten daha iyi bilir ki, AKP’yi iktidara taşıyan nesnel koşullar kadar Sn. BAYKAL’ ın da emeği var. Süreci bilerek ve bilmeyerek yanlış değerlendirip. Sn. Tayyip Erdoğan gelsin başbakan olsun nasıl olsa başarısız olur yıpranır gider mantığı ile katkı ve destek sunan kendisi değil miydi?
Bugün içinden geçtiğimiz süreç partinin başarısıyla ilişkili değil. Sn. Baykal ve onun gibi düşünenler çok daha açık olmalı. Parti içerisindeki siyasal mücadele statükocularla yenilikçilerin siyasal mücadelesi.
Bizler Sultangazi’ li parti emekçileri olarak diyoruz ki Sn. Genel Başkanımızın uyguladığı programı özümsüyor doğru ve çok da başarışlı buluyoruz. Sonuna kadar yanındayız.
Kendi lokalimize dönecek olursak halktan kopuk ben merkezci siyaset anlayışı parti politikalarından çok siyaset baronlarına endeksli siyaset hakim.
Özetleyecek olursak parti içi demokrasiyi içselleştirmemiş görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen her çalışmayı iki üç kişi ile yapmayı diğerlerini, kendince sürecin dışında tutup karalamaya yönelik çalışmada örgütüne bile yalan söyleyen parti büyüklerini aldatan riyakar bir yönetim anlayışı mevcuttur. Süreç nasıl gelişirse gelişsin biz bu anlayışı mahkûm edeceğiz.
(sultanhaber) |